![]() |
|
Hench Herbivore (Paul Kerton) - wywiad - Wersja do druku +- Forum Vegansport.pl (https://forum.vegansport.pl) +-- Dział: Trening (https://forum.vegansport.pl/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Trening (https://forum.vegansport.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Hench Herbivore (Paul Kerton) - wywiad (/showthread.php?tid=39) |
Hench Herbivore (Paul Kerton) - wywiad - Kill Bill - 06-09-2018 Hench Herbivore (a dokładnie Paul Kerton) z Anglii, to trener personalny specjalizujący się w kulturystyce i sportach walki. Ma także kanał na youtube.
Cytat: - Opowiedz nam historię między weganizmem, a Henchem Herbivore.
- Byłem chuderlawym weganinem. To wyglądało jakbym niósł wiadomość światu, że zwierzęta muszą cierpieć dla nas, abyśmy mogli być lepsi na siłowni. Ktoś kiedyś powiedział, że wyglądam jak hench herbivore, a później po raz kolejny. Lubiłem to słyszeć, ponieważ nowoczesne rozumienie terminu "hench" powodowało, że czułem, że pomaga to wspierać weganizm (hench oznacza silny, umięśniony - przyp. Kill Bill).
- Co spowodowało, że zacząłeś stosować dietę opartą na roślinach?
- Po przeczytaniu "The China Study" i po obejrzeniu wielu filmów z nutritionfacts.org bazowałem głównie na roślinach. Jadłem tylko trzy porcje dzikiego łososia i dwie porcje organicznej wołowiny w tygodniu. Jakieś pięć miesięcy później, po nauczeniu się czegoś więcej o roślinnej diecie, zdecydowałem, że moja dieta będzie w 100% roślinna.
- Co dzisiaj jadłeś?
- Podstawowy przepis na wegański posiłek potreningowy lub śniadanie?
- Prawie zawsze stosuję smoothie jakie opisałem wcześniej, czasem jednak potrzebuję odmiany, czasem jem 200 g owsianki gotowanej w soi lub mleko migdałowe do którego dodaję odżywki białkowej z ryżu, 150 g jagód, 15 g zmielonych nasion chia lub lnu i 220 g posiekanych jagód.
- Jak wygląda w tym momencie twój trening? Ile potrafisz w tym momencie podnieść?
- W tym momencie stosuję split czterodniowy:
Przez jakiś czas robiłem HIT, ale zacząłem stosować większą objętość. Moje wyniki to wyciskanie nogami na suwnicy 835 lb. x 10 (379 kg x 10), wyciskanie w leżeniu 250 lb. x 10 (113.5 kg x 10) oraz przyciąganie wyciągu górnego 200 lb x 12 (91 kg x 12).
- Trzy ulubione ćwiczenia i dlaczego?
- Wyciskanie nogami na suwnicy - ciężary są olbrzymie. Unoszenie bokiem na barki - dla szerokich barków i palenia mięśniowego. Pec dec (coś jak rozpiętki na maszynie - przyp.) - naprawdę kocham to uczucie silnego napięcia mięśni piersiowych w końcowej fazie powtórzenia i wykonuję to w drop setach na koniec treningu mięśni piersiowych.
- Kto jest twoim ulubionym kulturystą czy sportowcem?
- Mr. Universe z 2014 roku - Barny du Plesses, zdecydował się przejść na weganizm po naszym wspólnym czacie. Spędziłem sześć miesięcy na trenowaniu z nim, więc łączy nas głęboka przyjaźń. Jego przemówienie na temat weganizmu podczas 2015 Pro Universe było jedną z najbardziej odważnych rzeczy jakie kiedykolwiek widziałem.
A także Tim Shieff - świetnie opanował swoje ciało, jest głęboko duchowy, wegański i silny dla dobra.
- Opowiedz mi historię o mistrzu, który nauczył cię pewności siebie.
- Osobą, której najwięcej zawdzięczam w budowaniu pewności siebie jest mój karate sensei Ken Bailey. Poznałem go jako mały nerwowy dzieciak. On nauczył mnie umiejętności i mentalnych zdolności do przeistoczenia się w udanego trenera personalnego.
- Zabawna rzecz o tobie, której większość ludzi nie zna?
Cytat: Nie widziałem go, ale głęboki męski głos mówił mi, że kubek, który stoi obok łóżka zniknie do rana. Pamiętam jak ciągle mówił i mówił. Rano byłem w salonie i bawiłem się moimi samochodzikami, a moja mama poszła pościelić mi łóżko.
Krzyknęła "dlaczego włożyłeś kubek pod poduszkę?" Gdy odpowiedziałem, że to nie ja zrobiłem, nie uwierzyła mi, a ja byłem bardzo smutny, pamiętam, ze płakałem. Pamiętam, że podobne rzeczy wydarzyły się jeszcze kilka razy. Miałem kilka paranormalnych doświadczeń w dorosłym życiu.
- W co takiego dziwnego wierzysz?
- Przez ostatnich kilka lat podążając za moim przejściem na weganizm, doświadczyłem głębokiego przebudzenia duchowego. Zauważyłem, że niesamowita synchronizacja pozwoliła mi na uniknięcie głównego nurtu fitness i oferowanie swoich usług jako wegański trener personalny.
"Odniosłem wielki sukces na płaszczyźnie prawa przyciągania, kryształów, jasnowidzenia i naprawdę wierzę, że żyję zgodnie z moim przeznaczeniem."
- Jak odpoczywasz i relaksujesz się w nocy?
- Co zmieniło twój umysł w ciągu ostatnich 10 lat?
- Teraz naprawdę wierzę, że człowiek anatomicznie, psychicznie i chemicznie jest roślinożercą, nie wszystkożercą jak niektórzy wierzą. Byłem przyzwyczajony do myślenia, że czym więcej jem mięsa i nabiału, tym mam lepsze wyniki na siłowni.
Cytat: Zamiast ciągle poszukiwać rzeczy, które by mnie zadowoliły, chcę być do usług dla innych. Zauważyłem, że większa część szczęścia nie zależy od pieniędzy, statusu i tym podobnych, lecz od czynienia dobra dla innych (ludzi i zwierząt).
- Jakie trzy perły mądrości przekazałbyś 18-letniemu samemu sobie?
|